Sinds kort in onze werkplaats:

PROTEAM BICYCLE CARE
"niet poetsen maar fietsen"

Nano coating voor de racefiets/mountainbike:

 • Extreem water- en vuilafstotende hydrofobische
  eigenschappen.
 • Vuil zal zich niet meer hechten.
 • Wassen en algemeen onderhoud wordt veel makkelijker.
 • Eenmaal correct aangebracht zal de coating voor jaren de
  lak en andere delen op de fiets beschermen.
 • Lak behoud veel langer de glans.
 • Matte lakken blijven veel langer een volle luxe uitstraling
  geven.
 • Zeer duurzame oplossing.
 • Kosten: € 95,- per fiets.


Hieronder de lange uitleg over de coating. 

Een wax of was is een beschermlaag die je over het gepolijste oppervlak aanbrengt en geeft een mooi ‘glossy’ resultaat. Een wax ligt als het ware “op” de lak. Het zorgt ervoor dat het oppervlak glad blijft aanvoelen en het beschermt je lak.

Een was of wax heeft de eigenschap dat het na niet al te lange tijd (hooguit 2 tot 3 maanden) verslijt en oplost. Met als resultaat dat je telkens je fiets weer opnieuw van een waslaag moet voorzien. En dit zal na verloop van tijd vergeten worden en zal je fiets een steeds doffer en verouderd uiterlijk hebben.

Wat is een hydrofobische coating nu precies en wat is het verschil met een wax?

De Proteam hydrofobische coating is een heel ander soort product dan wax en hecht zich dieper en vaster ín de poriën van de lak, het gaat een reactie aan met de ondergrond en vormt een harde beschermlaag die veel duurzamer is dan wax. Onze coating is de eerste en enige die specifiek voor fietsen is ontwikkeld.

Onze hydrofobische  coating is zeer goed te verwerken en omdat het zo dun als water is ook met behulp van een airbrush aan te brengen.

Na uitvoerig testen en ontwikkelen zijn wij op een super hydrofobische coating uitgekomen. Omdat lakken uit de auto industrie en de fietswereld in de basis veel op elkaar lijken in de behandeling die ze nodig hebben, gebruiken wij onze ervaring in de autobranche voor het behandelen van de fietsen.

Hydrofobe coating

Hydrofobe coating komt ook in de natuur voor. Bladeren van bomen en planten stoten water af waardoor druppels er vanaf stromen. Dit noemen we het afparelend-effect.

Deze eigenschap bootsen we na met de Proteam Hydro Coating op basis van siliciumdioxide. Oppervlakken die behandeld zijn met deze coating zijn dus sterk waterafstotend, minder gevoelig voor vervuiling en dus eenvoudig schoon te houden.

Door bepaalde functionele groepen in te bouwen in de siliciumdioxide is het mogelijk deze stof chemisch te laten binden met bepaalde specifieke oppervlakken. Onze coating is de eerste en enige die specifiek voor fietsen is ontwikkeld.

De coatingproducten op basis van siliciumdioxide zijn sterk hydrofoob. Dit waterafstotende effect zorgt er voor dat het contactoppervlak tussen vloeistoffen en het oppervlak een stuk kleiner is. Hierdoor parelen druppels gemakkelijk van het oppervlak af.

Siliciumdioxide

Siliciumdioxide is een belangrijk bestanddeel van glas, het is zeer hard, vrijwel onoplosbaar en bestand tegen veel chemicaliën. De ultradunne laag die met onze coatings wordt gevormd is extreem hydrofobisch, langhoudend en onzichtbaar.  Coatings met SiO2worden ook wel “Liquid Glass”-coatings genoemd: het oppervlak wordt voorzien van een glaslaagje op nanoschaal.