Fietsmeting

Met een fietsmeting krijgt u antwoord op veel vragen. Twijfelt u over uw fietshouding? Heeft u klachten tijdens het fietsen? Wilt u meer kracht zetten op de pedalen?

Wat is een dynamische fietsmeting?

Een dynamische fietsmeting is een bikefitting waarbij de persoon in kwestie daadwerkelijk fietst op de racefiets tijdens de meting. De persoon wordt met zijn of haar eigen fiets in een smarttrainer (Wahoo of Tacx) gezet en van daaruit worden alle factoren die invloed hebben op de fietshouding bekeken. Het doel van de fietsmeting is om u stabiel, krachtig en als één geheel te voelen met uw fiets. Als specialist in racefietsen zorgen we ervoor dat u optimaal geniet op de fiets.

Heeft u een fietsmeting nodig?

Werkwijze

Bij ons vindt u geen hippe toestanden met sensoren en computergestuurde meetsystemen, hier geloven wij niet in. Wij gebruiken de ‘comparative testing’-methode (vergelijkend testen) – waarbij we gewoon goed kijken naar iemands houding, luisteren naar de feedback van klanten en verschillende posities uitproberen om te kijken wat goed voelt. U wordt bij ons niet in een hokje van een computerformule gestopt. Het uitvoeren van een fietsmeting is mensenwerk waarbij de persoon achter de tools het verschil maakt – niet andersom. Dit is ook hoe wij onderhoud aan uw racefiets uitvoeren.

 

Tijdens de fietsmeting houden we rekening met alle factoren die invloed hebben op de fietshouding op de racefiets. Denk hierbij aan:

 • Afstelling schoenplaatjes
 • Zadelhoogte
 • Zadelsetback
 • Zadelkanteling
 • Stuurpenlengte
 • Stuurbreedte
 • Stuurdiepte
 • Stuurvorm
 • Type voet in combinatie met zooltjes

Review door Jacco de Kluijver

"Ik ben naar Marel geleid omdat ik tijdens en na het fietsen vaak last had van “kleine” pijntjes : Tintelende handen, stijve onderrug.

Bij Pim en Jelle gaan zitten en met hun jonge kennersogen en gedegen professionele aanpak kwamen we tot de conclusie dat er kleine aanpassingen nodig waren.

Resultaat na de eerste 150 km : Geen tintelende handen, geen stijve rug en een heerlijk draaiende fiets".

Wat is de prijs van een fietsmeting?

Voor € 99,- kunt u een complete dynamische fietsmeting laten doen bij Wielerhuis Marel in Naaldwijk, vlak bij Den Haag. Deze fietsmeting is overigens gratis als u een compleet nieuwe racefiets aanschaft bij ons. De afspraak kan gepland worden van maandag tot en met vrijdag en op zaterdagochtend. Eventuele bijkomende kosten:

 • Currex zooltjes: € 49,95
 • Stuurpen: € 39,95 (indicatieve prijs)

De duur van de fietsmeting is ongeveer één uur.

Losse diensten omtrent bikefitting

Schoenplaatjes afstellen / € 10,- *

Door middel van stickers kunnen wij de schoenplaatjes op de juiste manier plaatsen onder de schoen (zowel hoogte, breedte als kanteling nemen we mee).

* Zit standaard inbegrepen in de fietsmeting

Zadelmeting / € 49, -*

Bent u op zoek naar een ander zadel? Of zit u niet lekker op uw huidige zadel? Tijdens de zadelmeting wordt het juiste zadel aangemeten en kunnen verschillende zadels getest worden. Als er een passend zadel tussen zit, dan kunt u dit zadel aanschaffen met een retourgarantie.

* Een voorwaarde om een zadelmeting te doen, is een goed afgestelde fiets. De fiets moet in de basis goed staan afgesteld wil een zadelmeting nut hebben, dit wordt altijd voorafgaand gecheckt en overlegd

 

 
 
 

Benodigdheden voor de fietsmeting met uw racefiets

 • Fiets
 • Fietskleding
 • Fietsschoenen

Een goede fietshouding is zowel voor het comfort als het prestatievermogen van groot belang. Met een verbeterde fietshouding heeft u meer plezier tijdens tochten en trainingen. In onze ogen is een fietsmeting* stap één na het aanschaffen van een racefiets of mountainbike.

* Deze fietsmeting is bedoeld voor personen die in het bezit zijn van een racefiets, mountainbike of sportieve trekking-/fitnessfiets met snelspanner/steekassluiting en klikpedalen.

Direct een afspraak inplannen

Wilt u een fietsmeting inplannen om de houding op uw racefiets te laten checken? Neem contact met ons op en maak direct een afspraak. Voor het inplannen van een fietsmeting kunt u Jelle bellen op +31 (0)6 55689451.

Maak vandaag nog een afspraak

Persoonlijk advies staat bij ons centraal