Fietsmeting met uw racefiets

Met een professionele fietsmeting van uw racefiets krijgt u antwoord op veel vragen die u heeft over uw fiets. Twijfelt u over uw fietshouding? Heeft u klachten tijdens het fietsen? Wilt u meer kracht zetten op de pedalen, maar weet u niet hoe? Ons team van specialisten helpt u graag om al deze vragen te beantwoorden tijdens een dynamische meting.

Wat is een dynamische fietsmeting met uw professionele racefiets?

Een dynamische meting is een bikefitting waarbij de persoon in kwestie daadwerkelijk fietst op de racefiets. De persoon wordt met zijn of haar eigen fiets in een smarttrainer (Wahoo of Tacx) gezet om alle factoren die invloed hebben op de fietshouding te bekijken. Het doel van de professionele fietsmeting is om u stabiel, krachtig en als één geheel te voelen met uw fiets. Als gespecialiseerd wielerhuis zorgen we ervoor dat u optimaal geniet op de fiets.

Heeft u een fietsmeting nodig?

Werkwijze

Bij ons vindt u geen hippe toestanden met sensoren en computergestuurde meetsystemen. Hier geloven wij niet in. Wij gebruiken de ‘comparative testing’-methode (vergelijkend testen) waarbij we gewoon goed kijken naar iemands houding, luisteren naar de feedback van klanten en verschillende posities uitproberen om te kijken wat goed voelt. U wordt bij ons niet in een hokje van een computerformule gestopt. Het uitvoeren van een fietsmeting is mensenwerk waarbij de professionele expert achter de tools het verschil maakt – niet andersom. Dit is ook hoe wij onderhoud aan uw racefiets uitvoeren.

 

Het nut van een bikefit / fietsmeting:

 

 1. De fiets wordt aangepast naar jouw lichaam.
 2. Beter je kracht kwijt kunnen en daardoor meer snelheid.
 3. Langere ritten makkelijker volhouden door meer comfort.
 4. Voorkomen van blessuren.
 5. Meer fietsplezier!

 

Tijdens de fietsmeting houden we rekening met alle factoren die invloed hebben op de fietshouding op de professionele racefiets. Denk hierbij aan:

 

 • Afstelling schoenplaatjes
 • Zadelhoogte
 • Zadelsetback
 • Zadelkanteling
 • Stuurpenlengte
 • Stuurbreedte
 • Stuurdiepte
 • Stuurvorm
 • Type voet in combinatie met zooltjes

Review door Jacco de Kluijver

"Ik ben naar Marel geleid omdat ik tijdens en na het fietsen vaak last had van “kleine” pijntjes : Tintelende handen, stijve onderrug.

Bij Pim en Jelle gaan zitten en met hun jonge kennersogen en gedegen professionele aanpak kwamen we tot de conclusie dat er kleine aanpassingen nodig waren.

Resultaat na de eerste 150 km : Geen tintelende handen, geen stijve rug en een heerlijk draaiende fiets".

Wat is de prijs van een meting op mijn fiets?

Voor € 129,- kunt u een complete dynamische, professionele fietsmeting van uw racefiets laten doen bij Wielerhuis Marel in Naaldwijk, vlak bij Den Haag. Deze fietsmeting is overigens gratis als u een compleet nieuwe racefiets aanschaft bij ons professionele team. De afspraak kan gepland worden van maandag tot en met vrijdag en op zaterdagochtend. Eventuele bijkomende kosten:

Eventuele bijkomende kosten:

 • Currex zooltjes: € 69,95
 • Stuurpen: € 39,95 (indicatieve prijs)

De duur van de meting is ongeveer één uur.

——————————————————————————————————————————————

Losse diensten omtrent bikefitting

Schoenplaatjes afstellen / € 10,- *

Door middel van stickers kunnen wij de schoenplaatjes op de juiste manier onder de schoen plaatsen (zowel hoogte, breedte als kanteling nemen we mee).

* Zit standaard inbegrepen in de fietsmeting.

Zadelmeting / € 49, -*

Bent u op zoek naar een ander zadel? Of zit u niet lekker op uw huidige zadel? Tijdens de zadelmeting wordt het juiste zadel aangemeten en kunnen verschillende zadels getest worden. Als er een passend zadel tussen zit, dan kunt u dit zadel aanschaffen met een retourgarantie.

* Een voorwaarde om een zadelmeting te doen, is een goed afgestelde fiets. De fiets moet in de basis goed staan afgesteld wil een zadelmeting nut hebben. Dit wordt altijd voorafgaand gecheckt en overlegd.

 

 
 
 

Benodigdheden voor de fietsmeting met uw racefiets

 • Fiets
 • Fietskleding
 • Fietsschoenen

Een goede fietshouding is zowel voor het comfort als het prestatievermogen van groot belang. Met een verbeterde fietshouding heeft u meer plezier tijdens tochten en trainingen. In onze ogen is een professionele fietsmeting* stap één na het aanschaffen van een racefiets of mountainbike​.

* Deze fietsmeting is bedoeld voor personen die in het bezit zijn van een racefiets, mountainbike of sportieve trekking-/fitnessfiets met snelspanner/steekassluiting en klikpedalen.

Plan direct een afspraak met onze specialisten

Wij raden u aan om deze meting in te plannen na het kopen van een Orbea-fiets of een andere professionele racefiets of mountainbike. Wilt u een professionele fietsmeting inplannen om de houding op uw racefiets te laten checken? Neem contact met ons op en maak direct een afspraak. Voor het inplannen van een fietsmeting kunt u Jelle bellen op +31 (0)6 55689451.

Maak vandaag nog een afspraak

Persoonlijk advies staat bij ons centraal

Wielerhuis Marel